Eldeniz Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’mizi konya implant ve konya implant fiyatları hakkında bilgi ve randevu için arayabilirsiniz.
İmplant diş, teknolojinin gelişmesi ile birlikte diş eksikliği olan kişiler için takma diş ve köprülere alternatif olmuştur. İmplant tedavisinde önce hastanın ağzındaki eksik ya da çekilecek olan dişler tespit edilir. Daha sonrasında eksik olan dişlerin yerine implant vidaları yerleştirilir. Bu vidalar diş kökü görevi görerek diş protezlerini tutar. Bu yöntem uzun ömürlü bir yöntem olsa da implant diş fiyatları merak edilmektedir. Fiyatlar birçok sebebe göre değişebilmektedir.
Tedavi doğru uygulandıysa implant sonrası ağrı kısa sürede geçmektedir fakat hastanın doktorun tavsiyelerine uyması ve ağız bakımını yerine getirmesi tedavinin başarılı olması için çok önemlidir. İmplant vidasının düşmesi ya da iltihaplanması durumunda hiç beklemeden bir diş hastanesine başvurmanız gerekmektedir.
Konya İmplant Diş Tedavisi
Diş implant tedavisi giderek yaygınlaşsa da implant zararları ile ilgili haber gören hastalar, mağdur olmaktan korktukları için tedaviden uzak durabilmektedir. Oysa, implant tedavisi aşamaları sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmekte ve hastanın implant sonrası beslenme rutinine dikkat etmesi, doktorun verdiği ilaçları kullanması durumunda ağrı ve zarar minimum seviyeye inmektedir. Hatta, robotik lazer ile tedavi olan hastalarda implant dişin yerleştirileceği oyuk lazer ile açılmakta ve operasyon kısa sürede yapılmaktadır.
İmplant Diş Nasıl Yapılır?
Devlet hastanesinde implant yaptıranlar ya da özel diş polikliniklerinde yaptıranlar, implant uygulaması ile ilgili süreci aşağı yukarı bilmektedir. İmpilant yapımı hastanın ağız ve çene yapısı incelenerek başlar. Hastanın ihtiyaç duyduğu tedavi belirlenerek, ameliyatsız tedavi, dikişsiz İmplant, Lazer İmplant gibi seçenekler arasından en uygun olanı seçilir ve hastanın tedavisine başlanır.
Tedavi ne kadar sürer sorusunun cevabı tercih edilen yönteme göre değişse de tek bir implantın yerleştirilmesi 10-20 dakika arasında sürmektedir. İmplant sonrası gargara yapmak, sigara ve alkol tüketmemek, dengeli beslenmek tedavinin başarılı olma şansını arttıracaktır. Ayrıca, implant diş nasıl yapılır diye merak edenler internet üzerinden birçok video kaynağına ulaşabilirler.
Konya Vidalı Diş
Vidalı diş tedavisi, diş eksiği olan hastalarda eksik olan dişin yerine diş kökü görevi görecek vidaların üstüne vidalarla uyumlu protez dişin takılması ile gerçekleşir. Vidalı kaplama diş ise çoklu diş eksikliği olan durumlarda, implantların üzerine kaplama yapılarak birden fazla diş boşluğunun kapatılmasını sağlar.
Vidalı diş tanımını kısaca yaptıktan sonra vidalı diş yapımı ile ilgili söylenebilecek şey, bu yöntemin uzun ömürlü bir yöntem olduğudur. Sanılanın aksine doğru materyaller ile yapılıp iyi bakıldığında zararları yok denecek kadar azdır.
İmplant Çeşitleri
İmplant tedavisinde, hastanın ihtiyaç duyduğu tedaviye göre seçilebilecek birden fazla implant çeşitleri vardır. Bunlardan bazıları, örneğin Subperiostal impilantlar, kemik açığa çıkartılıp ölçü alındıktan sonra hazırlanır ve daha sonra ağza yerleştirilir. Ancak, günümüzde en yaygın olanı vida şeklindeki implant dişlerdir. Bu implantlar, çene kemiğinin içine yerleştirilirler. Bu sayede diş kökü görevi görerek protez dişleri sabit tutarlar.
İmplant İyileşme Süreci
İmplant operasyonu sonrasında, implantın kemiğe kaynaması ve etrafındaki doku ile uyuşması için 2-4 ay arasında bir süre beklenir. Bu süreç esnasında, hastanın ağız ve diş bakımını düzenli olarak yerine getirmesi çok önemlidir. Ayrıca, alkol ve sigara tüketiminden uzak durulmalıdır. Aksi takdirde implantın etrafındaki dokuya zarar verilebilir. Bunlara ek olarak, implant diş takıldıktan sonra yemek yerken implant yapılan bölgeye dikkat etmek ve özellikle ilk hafta sıcak yiyeceklerden uzak durmak gerekmektedir.
All on Four İmplant Tekniği
Birçok hasta All on Four tekniği ne demek diye merak etmektedir. All on four implant diş tekniğinde ağız içine dört adet implant yerleştirilir ve protezler bu implantların üzerine yerleştirilir. All on four tedavisi gören hastalar operasyon sonrası ağız ve diş bakımını iyi yaptıkları sürece yöntemin dezavantajları yok denecek kadar azdır. Buna karşın, daha az sayıda protez gerektirmesinden kaynaklı olarak All on four implant fiyatı diğer yöntemlere kıyasla daha düşüktür.
İmplant Aşamaları
İmplant diş tedavi süreci hastanın ağız ve çene yapısına uygun tedavinin belirlenmesi ile başlar. Tedavi belirlendikten sonra hastanın kemik ölçülerine uygun implantlar üretilir. Daha sonrasında dişin eksik olduğu bölgede oyuk açılarak vidalar kemik içine yerleştirilir. Son olarak ise, vidalar kemiğe kaynadıktan sonra üstlerine protez diş yerleştirilir. Dental Park gibi diş hastanelerine başvurmanız durumunda implant tedavisi aşamaları sorunsuz bir şekilde geçecektir.
İmplant Diş Nasıl Takılır
İmplant diş takılmadan önce hastanın hangi bölgede implanta ihtiyaç olduğu belirlenir ve ihtiyaca uygun implant üretilir. Sonrasında hastanın implant yerleştirilecek olan yerinde implanta uygun bir oyuk açılarak vidalar çene kemiğine yerleştirilir. Yerleştirme işleminden sonra implantın vücuda uyum sağlaması için bir süre beklenir.
Konya Kemik İçi İmplant
Kemik içi implant dişler çekimi sonrası yaşanma ihtimali olan diş düzeninin bozulması sorununun önüne geçmeyi sağlamaktadır. Normalde dişler çene kemiği üzerine gelen baskıların karşılanmasında destekleyici bir rol oynar. Diş çekiminde ise diş sayısı azaldığı için belli bölgelerde çene kemiğine yapılan baskı artar. Dişlerde bozulmaya sebep olan ise kalan dişlere binen yükün artmasıdır. Kemik içi implant sayesinde eksik olan dişin yerine kemiği desteklemesi amacıyla vidalar yerleştirilir ve kemiğe binen yük paylaştırılır.
Konya İmplant Üstü Protezler
İmplant üstü protezler, geleneksel protezlere alternatif olmaktadır. Bu yöntem sayesinde, fazla diş eksiği olan hastalarda implant destekli protezler takılabilmektedir. İmplant destekli olmasından kaynaklı olarak protez daha sabittir ve gün içinde kullanımı kolaylaştırmaktadır. Ayrıca, bu protezler kolayca çıkarılabilir olduğundan temizliğini yapmak da daha kolaydır.