Eldeniz Ağız Diş ve Sağlığı Polikliniği’mizi Konya Protez Diş ve Protez Diş Fiyatları için bilgi ve randevu için arayabilirsiniz.
Protez Diş, oral dokuların ve kayıp dişlerin yerlerinin doldurulması amacıyla kullanılır. Formun, fonksiyonun, görünümün ve ağız sağlığını bir bütün olarak restore edilmesini hedefleyen bir daldır. Kozmetik, estetik, fonetik ve çiğneme gibi tüm işlevlerinde oral rehabilitasyon sağlamayı amaçlar. Bu amaçla hastanın ağız yapısına ve tedavi ihtiyacına göre hareketli, sabit, parsiyel protez, tam damaklı protez, köprü, kuron gibi çözümler sunar.
Hastaların kendilerinin takıp çıkarabildikleri protezlerdir.
Parsiyel Protezler
Çoklu diş eksikliklerini gidermek amacıyla, kanca gibi bir tutucu vasıtasıyla komşu dişlerden destek alan ve hasta tarafından çıkarılıp takılabilen protezlerdir.
Total Protezler
Tam diş eksikliklerinde ağızda damak bölgelerine oturtulan, halk arasında da “damak” olarak adlandırılan hareketli protezlerdir.
Hassas Bağlantılı Protezler
Çoklu diş eksikliğinde kullanıla, tutuculuğunu ağızda kalan doğal dişlerin üzerine yapılan porselen kuronlardan alan kancasız (kroşesiz) hareketli protezlerdir.
Sabit Protezler
Hastanın ağzında kendi dişi üzerine ya da implant üzerine sabitlenen protezlerdir.
Kuronlar
Tek diş üzerine yapılan ve hastanın kendi dişinin küçültülerek bu dişe sabitlenen kaplamalardır.
Köprüler
Yan yana iki ve daha fazla diş üzerine yapılan, kuronlar gibi hastanın küçülen dişleri üzerine sabitlenen protezlerdir.
Protez Diş Nasıl Yapılır?
Genel diş kayıpları ve hastalıkları konusunda uygulanan protez diş uygulaması oldukça sık uygulanan diş uygulamalarından birisidir. Kimi zaman estetik bozulmaların düzeltilebilmesi için kimi zaman da diş kayıplarında uygulanan protez diş yöntemi ağız sağlığı konusunda önemli uygulamalardan birisidir.
Protez Diş fiyatları
Çeşitli nedenlerden dolayı ağızda meydana gelen estetik bozulmaların ya da kaybedilmiş dişlerin yerine konulmasını sağlayan, hastaların estetik ve fonksiyonel ihtiyaçlarını karşılayan tüm yapay oluşumlara protez adı verilmektedir. Takma diş olarak da bilinen protez diş, genel olarak dişlerde yaşanan kayıplar nedeniyle kullanılmaktadır.
Diş kayıplarının en temel nedenlerinden birisi tedavi edilmeyen diş eti hastalıklarıdır. Ayrıca birtakım kazalar sonucunda da ağır diş kayıpları meydana gelebilmektedir. Dolayısıyla bu tür nedenlerden dolayı ortaya çıkan diş kayıpları da protez dişler aracılığıyla telafi edilebilmektedir. Protez dişler söz konusu diş kayıplarında fonksiyonel ve estetik olarak sağlıklı dişlerin yerini almaktadırlar.
Diş Protezinin Amacı
Diş protezi ile hastaların kaybetmiş oldukları fonksiyonlar geri kazandırılmaya çalışılmaktadır. Bu esnada kişilerin bozulan konuşmaları da yeniden düzeltilerek tüm estetik kayıpları ortadan kaldırılmaktadır. Bu şekilde hem büyük oranda ağız sağlığı yeniden kazanılırken hem de kişilerin diş kayıplarından dolayı psikolojik olarak olumsuz bir şekilde etkilenmelerinin önüne geçilmiş olur. Çünkü eksik dişle kalan insanlar işlevsel olarak bir takım sıkıntılar çekerken aynı zamanda konuşmalarının bozulması ve ağızda kötü bir görüntü oluşmasından kaynaklı asosyalleşmeye başlarlar. Hatta bu durumdan dolayı gülmeyi bile hayatından çıkarmış olan insanlar vardır. Ve tüm bunlar ağır psikolojik rahatsızlıklara da nenen olabilir. İşte diş protezi tedavisi ile hem ağız sağlığı fonksiyonlarına kavuşmuş olur hem de kişilerin yaşam kaliteleri artırılarak çok büyük bir psikolojik destek sağlanmış olur.
Protez Çeşitleri Nelerdir?
Diş ve ağız sağlığı için son derece önemli uygulamalardan birisi olan diş protezi üç farklı çeşidi vardır. Bunlardan ilki sabit protezlerdir. Kron – Köprü benzeri yapıştırmalı protezler olan sabit protezler;
- Tek dişin kaplanması şeklinde yapılan tek kronlar
- Eksik dişlerin komşu dişlerle beraber kaplanması şeklinde yapılan köprüler ve
- Çeneye yerleştirilen vida ve protezler yardımıyla yapılan implant üstü protezlerdir.
- Bir diğer protez çeşidi olan hareketli protezler ise;
- Hiç diş bulunmayan ağızlara uygulanan total protezler
- Kısmen diş olan ağızlara uygulanan parsiyel protezler ve
- Yine kısmen diş olan ağızlara uygulanan kancasız hassas tutuculu protezlerdir.
- Son protez türü olan, sabit ya da hareketli olabilen implant üstü protezler ise;
- Birden fazla dişe uygulanabilen sabit porselen kronlar
- Hiç diş bulunmayan ağızlara uygulanabilen hareketli total benzeri protezlerdir.